CucinaArtistica

κέικ σοκολάτας με σαντιγί

2019-06-29

Υλικά:

1/2 αλεύρι 

1 αυγό

50 γρ βούτυρο 

80 γρ ζάχαρη 

60 γρ κρέμα γάλακτος 

1 κουβερτούρα γάλακτος

1 φκ μπεικιν παουντερ

1/2 λεμόνι 


Για το σιρόπι πραλίνας 

2 π.ν νερό 

3 κ.σ πραλίνα 


Για την σαντιγί 

100 γρ κρέμα γάλακτος 

40 γρ ζάχαρη άχνη 

3 σταγόνες λεμονιού 


5 φράουλες 


Εκτέλεση 

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά καλά και μετά προσθέτουμε το αυγό χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα  μας σαν κρέμα προσθέτουμε την κράμα  γάλακτος σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την κουβερτούρα και  προσθέτουμε  μέσα το μισό λεμόνι την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και την προσθέτουμε στο μείγμα χτυπάμε καλά όλα τα υλικά και μετά προσθέτουμε το μπεικιν παουντερ ανακατεύουμε και μετά σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι ίσως να χρειαστεί λίγο παραπάνω από το μισό αλεύρι αλλά προσοχή  δεν θέλουμε να βγει πολύ σκληρή η ζύμη ψήνουμε στους 150 για 35 λεπτά μέχρι να γίνει το κέικ μια κατσαρόλα βάζουμε 2 ποτήρια νερό και μόλις πάρει την πρώτη βράση προσθέτουμε την πραλίνα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η πραλίνα μόλις το κέικ είναι έτοιμο αφήνουμε 10 λεπτά και προσθέτουμε το σιρόπι μην σας αγχώνει που δεν θα πάει παντού αυτό θέλουμε να είναι το μισό με σιρόπι αφήνουμε να κρυώσει καλά και μόλις είναι κρύο φτιάχνουμε την σαντιγί σε ένα μίξερ χτυπάμε κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη αν θέλετε  βάζετε λίγες σταγόνες λεμονιού χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει σαντιγί το βάζουμε πάνω από το κέικ μας και από πάνω βάζουμε  φράουλες  και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες .....


CucinaArtistica
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε