CucinaArtistica

Kριθαράκι ολικής με αρακά και μπεσαμέλ γιαουρτιού

2019-04-17

Υλικά

Για το κριθαράκι

1/2 Κριθαράκι ολικής

1 σάλτσα

1/2 κύβο λαχανικών

50 γρ φέτα

Για τα λαχανικά

100 γρ αρακά

1/2 κουτί φρέσκα μανιτάρια

1 κ.σ άνηθο

1/2 κύβο λαχανικών

1 κρεμμύδι

2 σκόρδα

1 κ.γ μιξ μπαχαρικών

1 κ.γ κουρκουμά

λάδι&βούτυρο

Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού

3 κεσεδάκια μικρά γιαούρτη

100 γρ κίτρινο τυρί

1 αυγό

1 κ.σ λάδι

Από πάνω

τριμμένη φρυγανιά

50 γρ κίτρινο τυρί

και έξτρα τυρί αν θέλετε στο τέλος 5 λεπτά πριν το βγάλουμε ....

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά μετά προσθέτουμε την σάλτσα και λίγο νερό το αφήνουμε να βράσει για 12 λεπτά περίπου ίσως και λίγο περισσότερο και ανακατεύουμε συχνά μην μας κολλήσει ρίχνουμε και τον κύβο λαχανικών και λίγο πριν το σβήσουμε βάζουμε την φέτα σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το σκόρδο και μετά προσθέτουμε τον άνηθο τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά μετά ρίχνουμε και τον αρακά και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη ..... σε ένα μπολ ρίχνουμε τα γιαούρτια το αυγό και το τυρί (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και πολύ λίγο αλάτι εγώ δεν βάζω) ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη .... μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά και το κριθαράκι τα αναμιγνύουμε και ανακατεύουμε προσθέτουμε και 50 γρ κίτρινο τυρί ακόμα και τα ρίχνουμε στο ταψί και από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ γιαουρτιού και από πάνω ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη και κίτρινο τυρί ψήνουμε στους 200 πάνω κάτω για 20 λεπτά περίπου μέχρι να κάνει κρούστα από πάνω ρίχνουμε έξτρα τυρί πριν το βγάλουμε αν θέλετε .... 

CucinaArtistica
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε