CucinaArtistica

Ζυμαρικά με γιαούρτι και τυρί & Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές

2019-08-07

Υλικά

1 φ.κ Βίδες η ότι άλλο ζυμαρικό θέλετε...

1 κρεμμύδι

2 σκόρδα

2 πιπέρια κόκκινη

10 μανιτάρια λευκά μεγάλα

7 κ.σ γιαούρτι 2%

350 γκούντα τυρί κίτρινο (για το φαγητό)

100 φέτα

100 γ.ρ γιαούρτι για την (μπεσαμέλ γιαουρτιού)

50 γ.ρ φρυγανιά τριμμένη

50 γ.ρ τυρί κίτρινο τριμμένο (για την μπεσαμελ γιαουρτιού)

1 κ.γ μιξ λαχανικών

2 κύβο λαχανικών

1/2 κ.γ κουρκουμά

20 γρ τυρί κίτρινο (για την φρυγανιά)

λάδι

βούτυρο

Υλικά για τις πιπεριές

4 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες

2 πατάτες

200 γρ φέτα

60 γρ κίτρινο τυρί

3 μανιτάρια λεύκα μεγάλα

1 κ.γ μιξ μπαχαρικών

λάδι

αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις βίδες με έναν κύβο λαχανικών να μην βράσουν πολύ όμως τις σουρώνουμε βάζουμε λίγο βούτυρο και τις αφήνουμε στην άκρη και μετά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τα μανιτάρια και τις πιπεριές σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι το αφήνουμε να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές τα τσιγαρίζουμε για 6 λεπτά μετά προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών το μιξ μπαχαρικών και το κουρκουμά τα αφήνουμε άλλα 4 λεπτά και τα ρίχνουμε στις βίδες ανακατεύουμε καλά καλά και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε πάλι πάρα πολύ καλά και ρίχνουμε το τυρί το κίτρινο 350 γρ και μετά την φέτα 100γρ την τρίβουμε με το χέρι μας και ανακατεύουμε καλά καλά όλα τα υλικά μας και τα στρώνουμε στο πυρέξ μετά σε ένα μπολ βάζουμε 100 γρ γιαούρτι 50 γρ τυρί κίτρινο και ένα αυγό ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα μας μετά προσθέτουμε την φρυγανιά που έχουμε ανακατέψει με το κίτρινο τυρί από πάνω για να κάνει κρούστα και το βάζουμε στο φούρνο πάνω κάτω για 40 λεπτά στους 200 αυτό φυσικά είναι ανάλογα με την κουζίνα σας...

Εκτέλεση για τις γεμιστές πιπεριές

Πλένουμε τις πιπεριές κόβουμε το καπάκι και τις καθαρίζουμε και μέσα κόβουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες και σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το μιξ μπαχαρικών μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και μετά συνεχίζουμε να τηγανίζουμε τις πατάτες μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε την φέτα και το κίτρινο τυρί και με τα χέρια μας τα λιώνουμε ώστε να γίνει ένα μείγμα προσθέτουμε και τα μανιτάρια και μετά παίρνουμε την πιπεριά και βάζουμε λίγο λάδι και λίγο αλάτι και μετά την γεμίζουμε με το μείγμα μας την κλείνουμε τις βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο νερό και την ψήνουμε στους 140 για 10 λεπτά και μετά στους 200 για άλλα 10 λεπτά πάνω κάτω ανάλογα με το φούρνο σας .... 

CucinaArtistica
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε