CucinaArtistica

Μπουρέκια με σπιτικό φύλλο

2019-09-07

Υλικά 

2 πατάτες 

2 κ.σ γιαούρτι 

1 κ.σ μουστάρδα 

1 κρεμμύδι 

3 σκόρδα

10 μανιτάρια 

1 πιπεριά κίτρινη 

2 κ.σ μαϊντανό

50 γρ τυρί ροκφορ

50 γρ τυρί φέτα 

100 γρ τυρί κίτρινο 

1 κ,γ κάρυ 

1 κ.γ μιξ μπαχαρικών

Για το φύλλο

300 γρ αλεύρι

1 κ.σ ξύδι

5 κ,σ ελαιόλαδο

1 κύβο λαχανικών

60 γρ νερό χλιαρό 

Λάδι για το τηγάνισμα 


Εκτέλεση 

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι τα σκόρδα το γιαούρτι και την μουστάρδα και τα χτυπάμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μετά βράζουμε τις πατάτες να βράσουν  και μόλις γίνουν τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο μπολ και με ένα πιρούνι τις λιώνουμε να γίνει ένα μείγμα μετά ψιλοκόβουμε πιπεριές μανιτάρια και μαϊντανό και  σε  μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και βούτυρο και  τα τσιγαρίζουμε ρίχνουμε το κύβο λαχανικών το μιξ μπαχαρικών και το κάρυ και τα βγάζουμε από την φωτιά ... μετά προσθέτουμε στο μείγμα με τις πατάτες τα τυριά και τα λιώνουμε και αυτά και στο τέλος προσθέτουμε αυτά που τσιγαρίσαμε και ανακατευτούμε με ένα κουτάλι μετά ανοίγουμε ένα φύλλο μικρό και στην μέση βάζουμε 1 κ.σ από το μείγμα της πατάτας για να κλείσει καλά το φύλλο βάζουμε με το χέρι μας γύρο γύρο στις άκρες λίγο αυγό και τηγανίζουμε

Για την ζύμη 

  Ζεσταίνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τον κύβο λαχανικών να λιώσει μην ζεσταθεί πολύ το νερό χλιαρό το θέλουμε σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι προσθέτουμε το ξύδι και το χλιαρό νερό με τον κύβο και ανακατεύουμε μετά προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να γίνει μια ωραία αφράτη ζύμη και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί ....


CucinaArtistica
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε