Πατάτες με κεμπάπ σόγιας στο φούρνο

Υλικά
5 μεγάλες πατάτες
1 ποτήρι κεμπάπ σόγιας
3 ποτήρια νερό
1 κρεμμύδι
2 σκόρδο
λάδι
βούτυρο
1 κουτί ντομάτας
2 ντομάτες
ροκφόρ
κίτρινο τυρί
άνηθο
μαϊντανό
κάρυ
κουρκουμά
mix μπαχαρικών
1 κ.λ ζάχαρη
1 ζωμό λαχανικών ( αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάτι διαφορετικό)
μανιτάρια ( προαιρετικά )
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ένα ποτήρι κεμπάπ με 3 ποτήρια νερό τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση μετά σουρώνουμε και ξεπλένουμε το κεμπάπ πολύ καλά ύστερα το στίβουμε ώστε να φύγουν όλα τα υγρά το αφήνουμε στο σουρωτήρι για λίγο ... ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο κόβουμε της πατάτες σε ένα μπλέντερ βάζουμε της δύο ντομάτες με λίγο ρίγανη την ζάχαρη και λίγο λάδι τα χτυπάμε πολύ καλά και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη ... σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε βούτυρο και λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για λίγα λεπτά μετά προσθέτουμε το κεμπάπ τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά και μετά προσθέτουμε της πατάτες βάζουμε τον άνηθο τον μαϊντανό τον κουρκουμα το κάρυ το mix μπαχαρικών τον ζωμό λαχανικών και τσιγαρίσουμε για 5 λεπτά ακόμα μόλις τελειώσουμε με το τσιγάρισμα προσθέτουμε 1 κουτί ντομάτα και την σάλτσα που έχουμε στο μπλέντερ προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά μόλις σβήσουμε την κουζίνα τρίβουμε το ροκφόρ και βάζουμε μπόλικο κίτρινο τυρί τα βάζουμε σε ένα μεσαίο ταψί και ψήνουμε σε προθέρμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 ...

