Πατατοκροκέτες & φέτα σαγανάκι
Υλικά
2 πατάτες
μισή ντομάτα
2 κ.σ άνηθο
100 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί που λιώνει
1 αυγό
1 π.κ αλεύρι
1/2 μπέικιν πάουντερ
1 κύβο λαχανικών
1/2 κ.γ κάρυ
1/2 κ.γ μιξ μπαχαρικών
λάδι για το τηγάνισμα
Για την φέτα
φέτα (σκληρή)
αλεύρι
αυγό
σουσάμι
Εκτέλεση
καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τι βάζουμε σε ένα μπολ τρίβουμε την ντομάτα ρίχνουμε το τυρί τον άνηθο το κάρυ το μίξ μπαχαρικών και τα λιώνουμε να γίνει ένα μείγμα προσθέτουμε το αυγό και ανακατευτούμε πολύ καλά μετά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ ανακατευτούμε και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο να γίνει σαν μια ζύμη όχι όμως πολύ σκληρή τα κάνουμε μπαλάκια και τα περνάμε από ένα πιατάκι με αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσαφή και μετά τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί ...
Για την φέτα
Είναι μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία κόβουμε την φέτα σε ένα χοντρό κομμάτι και την βουτάμε μέσα στο αυγό μετά στο αλεύρι μετά πάλι στο αυγό και μετά στο σουσάμι και είναι έτοιμη για τηγάνισμα....

