Ρύζι φούρνου με ντομάτα και γιαούρτι
Υλικά
1 φακελάκι ρύζι μπασμάτι
1/2 κύβο λαχανικών
1 κ.γ κάρυ
1 κ.σ λάδι
1 κ.σ βούτυρο
1 π.κ νερό
Για την σάλτσα
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
3 σκόρδα
4 κ.σ γιαούρτι
100 γρ τυρί κίτρινο
προαιρετικά ( μιξ λαχανικών & μανιτάρια πλευρότους
1 κύβο λαχανικών
1/2 κ.γ ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το λάδι ρίχνουμε το ρύζι να τσιγαριστεί και προσθέτουμε το κύβο λαχανικών και το κάρυ ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό μέχρι να βράσει σε ένα μπλέντερ βάζουμε την ντομάτα το γιαούρτι την ζάχαρη το σκόρδο το μιξ μπαχαρικών το κύβο λαχανικών το κρεμμύδι και το κίτρινο τυρί ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα και το βάζουμε στο ρύζι αφού έχει πιει το νερό δεν πρέπει να έχει βράσει πολύ ρίχνουμε την σάλτσα και το αφήνουμε πέντε λεπτά ακόμα μετά το βάζουμε σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο για 10 με 15 λεπτά στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μετά το βγάζουμε από το φούρνο προσθέτουμε τυρί κίτρινο και το βάζουμε άλλα 5 λεπτά για να λιώσει το τυρί μας ....
