Ρυζόπιτα

Υλικά
Για τα φύλλα
600 γ.ρ αλεύρι
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ μπέικιν πάουερ
4 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 & 1/5 π.ν νέρο
και λίγο έξτρα αλεύρι .....
Για το ρύζι
1 μπασμάτι με άγριο ρύζι
μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2 σκόρδα
1 κύβο λαχανικών
άνηθο
1/2 κ.γ κάρυ, κουρκουμά, σκόρδο σκόνη
φέτα
κίτρινο τυρί
λάδι & βούτυρο για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και το μπέικιν πάουερ κάνουμε μια τρύπα στην μέση και βάζουμε το βούτυρο και το νερό το νερό για καλύτερο αποτέλεσμα να είναι κρύο ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα πιρούνι μέχρι να φύγει όλο το αλεύρι και να γίνει ζύμη μετά βάζουμε αλεύρι στον πάγκο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί μόλις είναι έτοιμη η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και εύκολη στο να την ανοίξετε .... Για το ρύζι... σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και μετά προσθέτουμε το ρύζι ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και μετά τον άνηθο ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο νερό και τον κύβο μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το σβήνουμε θέλουμε να κρατάει λίγο γιατί θα ψηθεί και στον φούρνο σβήνουμε την κουζίνα και προσθέτουμε λίγο φέτα τριμμένη και κίτρινο τυρί ανακατεύουμε καλά βάζουμε στο ταψί μπόλικο βούτυρο και βάζουμε το ένα φύλλο κάτω ρίχνουμε την γέμιση και βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω κλείνουμε καλά την πίτα βάζουμε βούτυρο και σουσάμι και ψήνουμε στους 180 για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο .....

