CucinaArtistica

Τρουμπετινια σε πουγκί με κόκκινη σάλτσα κρασιού  

2019-07-31

Υλικά

1 φ.κ τουρμπετινια 

2 σάλτσα 

2 κρεμμύδια 

4 σκόρδα 

1 π.κ κρασί 

150 γρ γκούτα τυρί 

1 πρέζα ζάχαρη

3 κ.σ μαϊντανό

1 κύβο λαχανικών 

1 κ.γ κουρκουμά

1 κ.σ κορν φλάουρ 

 λίγο νερό

1 π.κ  λάδι

2 κ.σ βούτυρο 

λαδόκολλα


Εκτέλεση 

ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τον μαϊντανό σε μια κατσαρόλας βάζουμε να βράσει το νερό και ρίχνουμε τα  τουρμπετινια να μην βράσουν πολύ να κρατάνε λίγο σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε  το κρεμμύδι με το σκόρδο να τσιγαριστούν προσθέτουμε και τον μαϊντανό μετά προσθέτουμε την σάλτσα και την ζάχαρη αφήνουμε να βράσει λίγο προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και τον κουρκουμά αφήνουμε να βράσει και μετά προσθέτουμε το κρασί το αφήνουμε 10 λεπτά περίπου να βράσει και το σβήνουμε μόλις το σβήσουμε προσθέτουμε  50 γρ από το κίτρινο τυρί ανακατεύουμε και σε ένα ποτήρι βάζουμε λίγο νερό και το κορν φλάουρ το ανακατεύουμε να διαλυθεί τέλειος και το ρίχνουμε και αυτό στην σάλτσα ανακατεύοντας καλά καλά μέχρι να δέσει μετά κόβουμε μια λαδόκολλα κάνουμε μπουνιά το χέρι μας   να πάρει το σχήμα που θέλουμε και βάζουμε λίγα τουρμπετινια από πάνω λίγο σάλτσα  και στο τέλος κίτρινο τυρί και το δένουμε καλά με έναν σπάγκο συνεχίζουμε την διαδικασία   μέχρι να τα κάνουμε  όλα στο ταψί που θα τα βάλουμε προσθέτουμε και λίγο νερό ψήνουμε στου 200 για 15 λεπτά πάνω κάτω ..... 



  



CucinaArtistica
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε